JAZ PES RIBA KUGLA ZABAVA FOTO

Del mojega prostega časa zapolni glasba in gledanje serij in filmov.


Glasba je bila pomemben del mojega življenja že od osnovne šole naprej. Najprej so bili seveda tu Beatli, Abba in podobno. V srednji šoli so prišli na vrsto bolj trdi zvoki v obliki Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath ... Nasljednje je bilo obdobje bolj progresivno z bendi kot so ELP, Yes, Genesis. Nekakšna mešanica obeh stilov so prišli na vrsto malo pred novim tisočletjem - Dream Theater so bili celo desetletje v ospredju.

Z rastjo EMŠOta pa je sedaj na vrsti malo bolj umirjena muzika v obliki Blackmore's Night. Verjetno večina tega ne pozna, zato naj malo pojasnim : kitaro igra ex Deep Purple in Rainbow Ritchie Blackmore, angelski glas je posodila njegova žena Candice Night, glasba pa temelji na renesančni glasbi izpred par stoletij z veliko starodobnimi inštrumenti. Seveda v nekakšni folk-rock mešanici. Vredno poiskusiti.
 
Naj omenim še stare rock YU bende. V prvi vrsti bi omenil Smak, ki me vedno znova navdušujejo. Pa tudi starejši Leb i sol, Riblja čorba, Bajaga, Divlje jagode, Bijelo dugme, Atomsko sklonište niso slabi. Pa naj dodam še Šank rock, Pomarančo, Buldožer in ostale odlične slovenske bende. Kar se pa sedaj producira na območju exYU, pa skoraj ni vredno omembe.
 
Kar se tiče serij, sem navdušenec serije Seinfeld. Mislim, da so naravnost fantastični. Najboljša epizoda po moje je The Contest. Ne smem pozabiti tudi na Married with Children. Humor na malce drugačen način, vendar nič slabši. Omenil bi še britanske serije v ospredju Rowana Atkinsona in ustvarjalce Monty Pythona.
 
Nisem kakšen velik filmofil, vseeno pa rad pogledam kakšen zgodovinski film ali razburljiv krimič z veliko političnimi intrigami. Recimo da je najboljši igralec Robert de Niro, igralka pa Sharon Stone.
   
   
 
 

 JAZ PES RIBA KUGLA ZABAVA FOTO